Μαιευτικες Υπηρεσιες

Οι μέλλουσες μητέρες απολαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα.

Εγκυμοσυνη και Τοκετος

Η κλινική Θήλεος Υγεία, στελεχωμένη από ένα σπουδαίο επιτελείο ιατρών και νοσηλευτών, προσφέρει στις γυναίκες που την εμπιστεύονται μαιευτικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Παρακολουθηση Εγκυμοσυνης

Ιατρική παρακολούθηση της εξέλιξης της κύησης και παροχή συμβουλευτικής από έμπειρες μαίες που λειτουργούν ως αρωγοί σε κάθε στάδιο της κύησης, με σκοπό την παροχή πλήρους ενημέρωσης σε θέματα προετοιμασίας τοκετού, θηλασμού και περιποίησης νεογνού.


Τμημα Υπερηχων

Πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις υπερήχων.

καρδιοτοκογραφια

Η μελέτη της καρδιοτοκογραφίας προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες για την εξέλιξη του εμβρύου λίγο πριν τον τοκετό και κατά την διάρκεια αυτού.

Τοκετος

Από την έναρξη των ωδίνων του τοκετού ακολουθούνται πιστά οι απαραίτητες ιατρικές διαδικασίες για την επιτυχή ολοκλήρωση της γέννησης του νεογνού. Η εγκυμονούσα παρακολουθείται επισταμένα από τον θεράποντα ιατρό, τον υπεύθυνο αναισθησιολόγο και το μαιευτικό προσωπικό και η διαδικασία προχωράει σύμφωνα με τα ιατρικά ευρήματα.

Για τις γυναίκες που επιθυμούν να γεννήσουν με φυσιολογικό τοκετό ακόμα και μετά απο προηγηθείσα καισαρική τομή, η κλινική μας είναι η πρώτη τους επιλογή, όπως αποδεικνύει άλλωστε ο μεγάλος αριθμός φυσιολογικών τοκετών που έχουμε φέρει εις πέρας.

Εφόσον παραστεί ανάγκη για διενέργεια καισαρικής τομής, αυτή πραγματοποιείται σε άψογα εξοπλισμένο χώρο χειρουργείου από πλήρη ιατρική ομάδα (τουλάχιστον δύο (2) γυναικολόγοι, αναισθησιολόγος, παιδίατρος, μαίες και νοσηλεύτριες).

Γενικά, οι τοκετοί πραγματοποιούνται σε δύο πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες που περιλαμβάνουν:

  • Ανοιχτού τύπου θερμοκοιτίδα για την ανάνηψη των νεογνών.
  • Συσκευές οξυμετρίας και παρακολούθησης των ζωτικών σημείων.
  • Πλήρως εξοπλισμένη εργαλειοθήκη και χειρουργικό φωτισμό.

Τοκετος μετα απο καισαρικη τομη

Στα πλαίσια των υποδείξεων της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην γέννηση με φυσιολογικό τοκετό μετά από προηγηθείσα καισαρική τομή. Ακολουθούμε την διεθνή πρακτική και στηρίζουμε την επιλογή της επιτόκου, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό τέτοιων τοκετών.

Μητρικος Θηλασμος

Το προσωπικό της κλινικής προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στις μέλλουσες μητέρες καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, κατά την παραμονή τους στην κλινική αλλά και μετά την αποχώρησή τους, μέσω της παροχής συμβουλών και ψυχολογικής υποστήριξης προκειμένου να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στον μητρικό τους ρόλο

Για τις μαίες της κλινικής ο θηλασμός αποτελεί σημαντική και ιερή πράξη, για αυτό και τον υποστηρίζουν με αγάπη, υπομονή και επιμονή. Η επιθυμία της μητέρας για αποκλειστικό θηλασμό συνδράμεται από τις μαίες με κάθε δυνατή βοήθεια. Επιπλέον, οι λεχώνες ενημερώνονται αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη του μητρικού θηλασμού και διδάσκονται την τέχνη του.

Ο θηλασμός είναι δικαίωμα κάθε παιδιού και διεκδίκηση κάθε γυναίκας.

Στην κλινική μας γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα σεμινάρια θηλασμού, που ενισχύουν τις γνώσεις των μελλοντικών γονιών και τις ικανότητές τους στην φροντίδα του νεογέννητου, με σκοπό να ανταπεξέλθουν καλύτερα στο νέο τους ρόλο.

Rooming

Υπάρχει η δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί η μητέρα.