Συχνες Ερωτησεις

Λεπτομέρειες που πρέπει να γνωρίζετε.

επιλογεσ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΟ

  • Νυχτικό
  • Εσώρουχα
  • Στηθόδεσμο και επιθέματα θηλασμού
  • Ρουχισμό για την αναχώρηση
  • Προσωπικά αντικείμενα καθαριότητας (πχ οδοντόβουρτσα, αφρόλουτρο, σαμπουάν κτλ)
Οι αίθουσες τοκετών βρίσκονται στον 1ο όροφο του κτηρίου. Μία Μαία θα σας υποδεχτεί και θα σας οδηγήσει στο τμήμα.
Η μέλλουσα μητέρα μπορεί να συνοδεύεται από έναν και μόνο συνοδό. Ο συνοδός είναι υποχρεωμένος να φορέσει την κατάλληλη ενδυμασία που θα του παράσχει η Μαία υποδοχής και να συμμορφωθεί με τους κανόνες της κλινικής, καθώς και με τις υποδείξεις του θεράποντος Ιατρού.
Ο θεράπων Ιατρός θα σας ενημερώσει για το πότε μπορείτε να εξέλθετε από την κλινική. Συνήθως, ο χρόνος παραμονής είναι τρείς (3) με τέσσερις (4) ημέρες όταν πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό και τέσσερις (4) ημέρες όταν πρόκειται για καισαρική τομή.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΖΥΓΟ

Ο σύζυγος μπορεί να παρευρεθεί στην αίθουσα τοκετού (εφόσον πρόκειται για φυσιολογικό τοκετό), αφού συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του θεράποντος Ιατρού και τους κανόνες της κλινικής.
Η δήλωση της γέννησης του παιδιού είναι υποχρεωτική για την καταχώρηση της γέννησης στο ληξιαρχείο του Δήμου Πέλλας, στο οποίο υπάγεται η Κλινική Θήλεος Υγεία. Η δήλωση της γέννησης συμπληρώνεται στην υποδοχή των επιτόκων της κλινικής στο ισόγειο του κτιρίου, με υποχρεωτική παρουσία τουλάχιστον ενός εκ των γονέων του νεογέννητου.
  • Τα δελτία Αστυνομικής ταυτότητας και των δύο γονέων.
  • Η ληξιαρχική πράξη γάμου.
  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης από τον Δήμο ή την κοινότητα όπου έχετε ανοίξει Οικογενειακή Μερίδα, το οποίο να έχει εκδοθεί το αργότερο πριν από τρεις μήνες. Εαν υπάρχει ενδεικτική εγγραφή του ενός εκ των δύο συζύγων, χρειάζεται πιστοποιητικό και από τους δύο Δήμους.
  • Πράξη Προσδιορισμού Επωνύμου Τέκνου (Ισχύει για γάμους που πραγματοποιήθηκαν μετά το 1983).

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Επειδή πρωταρχικό μας μέλημα είναι η ηρεμία των νοσηλευομένων και η υγεία των νεογνών, εφαρμόζεται αυστηρά συγκεκριμένο ωράριο επισκεπτηρίου. Οι ώρες επισκεπτηρίου στα δωμάτια νοσηλείας και στον χώρο αναψυχής είναι 11:00 - 13:00 και 18:00 - 20:00, όλες τις μέρες της εβδομάδας.
Για την προφύλαξη των νεογέννητων, τα παιδιά κάτω των 14 ετών που έρχονται στην κλινική ως επισκέπτες, απαγορεύεται να εισέρχονται στους θαλάμους νοσηλείας. Παιδιά αυτής της ηλικίας μπορούν να παραμείνουν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο αναψυχής, στο ισόγειο του κτιρίου, πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου επισκέπτη μεγαλύτερης ηλικίας.
Αν και γενικά δεν μπορούμε να ορίσουμε συγκεκριμένο αριθμό επισκεπτών, για το καλό των νοσηλευομένων πρέπει να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα δωμάτια και να μην προκαλείται συμφόρηση. Γενικά, οι επισκέπτες πρέπει να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της υπεύθυνης Μαίας.